tisdag 5 juni 2007

Tunika eller tröja?


Den stickade tunikan är så gott som klar. Nu återstår bara att hitta åtta fina, gula knappar. Mönstret är Klockarbarns och Klockarbarn själv har fått hjälpa mig när jag fick hjärnsläpp och glömt bort allt vad stickning heter vid något tillfälle. Under tiden jag stickat har jag upptäckt att det inte är som att cykla; man måste lära sig igen och igen. Vissa saker verkar dock sitta i ryggmärgen, till exempel att sista maskan alltid ska stickas rät. Men varför? Montering är jag faktiskt också en stjärna på!

Tunikan blir väldigt fin, men aningen liten. Kanske är det mer en tröja än en tunika. Nästa gång, för det blir sannolikt fler, ska jag tänka på att prova under tiden jag stickar så att längden blir rätt.

Mönster: Klockarbarn
Garn: ekologisk bomull från Ateljé Huskroken på Gotland
Svårighet: lätt (för den som kan)
Kostnad: fem nystan à 120 kronor (men det finns ju billigare garn och det blev mycket över)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Söt blev den, tycker jag. Vill du ha nästa längre så sticka en liten bit till innan du börjar med minskningarna på livet. Mina tunikor har ju blivit mer tunikor än tröjor men är din tjej lång kanske? Får kanske skriva till det i mönstret att man kan behöva sticka lite längre.
Detta med rät maska i kanten har jag heller aldrig fattat och har faktiskt hoppat över det på mina tunikor och det funkar också.
/Klockarbarn

Botilda sa...

Sprallinen är ett rätt långsmalt barn, så jag borde kanske ha mätt lite bättre. Kan tänka att en eller kanske till och med två ränder till hade gjort susen. Men som tröja är den ju också fin!