onsdag 27 juni 2007

Vippkjol


Det här är väl inte världens mest praktiska sommarplagg för en ett och ett halvtåring, men det lät så kul att sy kjolen att jag inte kunde låta bli. Mönstret är från Systickan (klicka på kategorien ”Kjolar”, jag lyckades inte länka direkt).

Det blev faktiskt så bra att jag funderar på om det inte går att göra något liknande i vuxenstorlek. Och så måste jag ju sy en body eller tröja i det prickiga tyget, eller hur?!

Mönster: Systickan
Tyg: prickig trikå från MG-tyger (tror jag, jag köpte det på Syfestivalen) och trikåmudd från E-slöjd
Svårighet
: enkel och kul!
Kostnad: minns inte

3 kommentarer:

mamman pysslar sa...

En sån måste jag också prova att sy!
Jag är inne i en kjol-period tror jag.
Tur att jag har två tjejer ;-)

Så söt och du har hittat ett fint prickigt tyg också.

Majtjho sa...

Du som har handlat från Reprodepot. Hur stora är tygbitarna och hur mkt gick det på i frakt och tull??? Är så sugen så lite tyg.

Botilda sa...

Man köper på löpyard. Tygbredden står i faktarutorna - vanligast är 44 tum har jag för mig, vilket är lite drygt 110 cm. (Det finns måttomvandlare på nätet, men jag har inte adressen i huvudet.)

Frakten räknas ut automatiskt när man lägger beställningen - man kan fortfarande ångra sig när man får veta vad frakten blir.

Sen tillkommer eventuellt tull och moms. På tullverket.se finns en kalkylator för detta. Jag tror att tullen är 12 procent på beloppet och momsen 25 på allt, inklusive tull. Men jag slapp det när jag beställde.